Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYT: Οι εγκληματίες στοχεύουν και απαγάγουν όσους πλούτισαν από τo Bitcoin

tags :
NYT: Οι εγκληματίες στοχεύουν και απαγάγουν όσους πλούτισαν από τo Bitcoin
Στόχος των εγκληματών παγκοσμίως όσοι πλούτισαν από τo Bitcoin 
Συμμορίες εγκληματιών σε παγκόσμιο επίπεδο, στοχεύουν πολίτες που έχουν πλουτίσει από την επένδυση σε Bitcoins, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, υπογραμμίζοντας πως η πιο συνηθισμένη μέθοδος για τη ληστεία είναι η απαγωγή και ο εκβιασμός με κακόβουλα λογισμικά (ramsoware).
Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως το φαινόμενο είναι πλέον σύνηθες σε Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουκρανία και Ρωσία.
Ωστόσο, ανησυχητικός αριθμός περιστατικών έχει καταγραφεί σε Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο.
Όπως αναφέρεται, στις σχετικές περιπτώσεις, οι νεόπλουτοι των κρυπτονομισμάτων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε πληρωμές σε πορτοφόλια εγκληματικών οργανώσεων, μέσω Bitcoin.
Να επισημανθεί ότι οι συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα, μέσω του «Blockchain», γίνονται ανώνυμα, ένα «όπλο» στα χέρια των εγκληματιών.
Εκτός των παραπάνω, ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές από τους αξιωματούχους διότι αποτελεί ένα πολύ εύκολο μέσο για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος, αγορά παράνομων προϊόντων και γενικότερα παράνομων συναλλαγών.
Tο περασμένο έτος, το επικρατέστερο κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε κατά 1.400%, για να σημειώσει απώλειες 18% τον Ιανουάριο του 2018.
Πλέον, διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 11.000 δολάρια ανά μονάδα, όταν είχε φτάσει ακόμη και τα 19.800 τον Δεκέμβριο του 2017!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης