Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τον χρυσό, λόγω σταθεροποίησης δολαρίου - Πτώση 0,54%, στα 1.348,90 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες για τον χρυσό, λόγω σταθεροποίησης δολαρίου - Πτώση 0,54%, στα 1.348,90 δολ. ανά ουγγιά
Πτωτικά κινείται σήμερα ο χρυσός, λόγω της σταθεροποίησης του δολαρίου
Πτωτικά κινείται σήμερα (19/2/2018) ο χρυσός, ενώ απομακρύνθηκε από τα υψηλά 3,5 εβδομάδων στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της σταθεροποίησης του δολαρίου.
Το δολάριο κινείται ανοδικά σήμερα, μετά τη νέα σημαντική πτώση που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ανακάμπτει από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3 ετών, καθώς στις αγορές επικρατεί ηρεμία, λόγω της αργίας στη Wall Street.
Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 0,54%, στα 1.348,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,2411 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,3% έναντι του γιεν, στα 106,6 γιεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι υπολοίπων σημαντικών νομισμάτων, ενισχυόταν κατά 0,14% στις 89,2 μονάδες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε «αγγίξει» ακόμα και τις 88,253 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, το αμερικανικό νόμισμα έχει δεχτεί πιέσεις από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να υιοθετήσει μία στρατηγική υπέρ του ασθενέστερου νομίσματος, καθώς και ότι το έλλειμμα στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ αναμένεται να «αγγίξει» το 1 τρισ. δολ. το 2019.
«Η πτώση του δολαρίου κατά την περασμένη εβδομάδα ενδεχομένως να ήταν υπερβολική, καθώς η υποχώρησή του στο επίπεδο των 105 γιεν ήταν πολύ γρήγορη», σχολίασε ο αναλυτής της Daiwa Securities, Yukio Ishizuki, ενώ προσθέτει εν συνεχεία ότι «ως εκ τούτου, αναμένουμε το δολάριο να ανακάμψει, γεγονός αρκετά φυσιολογικό, δεδομένης της κλίμακας της πρόσφατης πτώσης του».
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία του αμερικανικού δολαρίου κατά τις επόμενες εβδομάδες παραμένει αβέβαιη, εν μέσω σημαντικών ανησυχιών για τον πληθωρισμό και τα ελλείμματα της χώρας στο εμπόριο και τον προϋπολογισμό.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (16/2), ο χρυσός έκλεισε με οριακά κέρδη μικρότερα του 0,1%, στα 1.356,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σημείωσε την καλύτερη εβδομάδα από το 2016.
Η Wall είναι σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας Προέδρου, με τα futures των δεικτών να κινούνται οριακά χαμηλότερα, καθώς οι επενδυτές απέχουν από υψηλά στοιχήματα.
Την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωσαν συνολικά κέρδη 4,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 5,3%, με τους τρεις δείκτες να ανακόπτουν δύο εβδομάδες απωλειών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης