Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το πετρέλαιο λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή
Άνω των 65 δολ. το Brent και των 62 δολ. το αμερικανικό ελαφρύ αργό
Η συνεχιζόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε υψηλό δύο εβδομάδων τον μαύρο χρυσό, αν και η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί σε επιφυλακή τους επενδυτές.
Η απουσία συνεδρίασης στη Wall Street – λόγω αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου – οδήγησε σε σημαντική μείωση της συναλλαγές στις αγορές πετρελαίου.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο με «ωρίμανση» τον Απρίλιο του 2018 για το Brent ενισχύθηκε σχεδόν 1% για να φθάσει στο επίπεδο των 65,48 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τα 68,75 δολάρια, αγγίζοντας υψηλό 11 ημερών.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο με «ωρίμανση» τον Μάρτιο 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) με κέρδη της τάξης του 1,3% και διαμόρφωση στα 62,50 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Φεβρουαρίου 2018.
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να επιτεθεί, ακόμη και μόνη της, στο Ιράν, καθώς και οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Συρία, διατηρούν την πολυτάραχη Μέση Ανατολή στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ και ταυτόχρονα επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ομαλή προμήθεια των αγορών με μαύρο χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης