Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombret (Bundesbank): Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει προετοιμαστούν για ένα «σκληρό» Brexit

tags :
Dombret (Bundesbank): Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει προετοιμαστούν για ένα «σκληρό» Brexit
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες στην περίπτωση ενός «σκληρού» Brexit, υπογραμμίζει ο Andreas Dombret της Bundesbank
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες στην περίπτωση που λάβει χώρα ένα «σκληρό» Brexit, δηλαδή μία μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. -η περίοδος διαπραγματεύσεων «εκπνέει» τον Μάρτιο 2019-, ανέφερε σε σημερινές (19 Φεβρουαρίου 2018) του δηλώσεις ο Andreas Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).
Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», ο αξιωματούχος τόνισε ότι, σε ό,τι αφορά στο Brexit, «οι τράπεζες είναι ευπρόσδεκτες να ελπίζουν για το καλύτερο, αλλά πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο.
Τα θεσμικά όργανα δεν θα πρέπει προεξοφλήσουν μια εκτεταμένη συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».
Ο κ. Dombret, αρμόδιος για την τραπεζική εποπτεία στη γερμανική κεντρική τράπεζα, δήλωσε ότι μια μεταβατική περίοδος για το νησί θα είχε νόημα από οικονομικής άποψης.
«Στην περίπτωση του Brexit, ωστόσο, αντιμετωπίζουμε την ιστορική πρόκληση των ευρωπαϊκών χωρών να απομακρυνθούν για πρώτη φορά, αντί να πλησιάσουν η μία την άλλη, κάτι που θα δημιουργήσει εντελώς νέα, άγνωστα προβλήματα», συμπλληρωσε.
Βέβαια, παρά τη μετεγκατάσταση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority) στο Παρίσι από το Λονδίνο, ο κ. Dombret δεν «ανησυχεί» ότι οι μεγάλες τράπεζες θα εγκαταλείψουν τη Φρανκφούρτη για τη γαλλική πρωτεύουσα.
«Πολλές μεγάλες τράπεζες θα υποβάλουν αίτηση για άδεια στην Φρανκφούρτη.
Οι συζητήσεις για νικητές ή ηττημένους του Brexit, είναι ανόητες, ούτως ή άλλως.
Για να είμαστε σαφείς, όλοι χάνουν από το Brexit».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης