Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Πανγαία συζητάει την εξαγορά τεσσάρων hypermarkets της Σκλαβενίτης

Η Πανγαία συζητάει την εξαγορά τεσσάρων hypermarkets της Σκλαβενίτης
Η Πανγαία συζητά την εξαγορά τεσσάρων hypermarkets της Σκλαβενίτης
Σε συζητήσεις με την Πανγαία ΑΕΕΑΠ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Helens Re, Καταριανών συμφερόντων, για να πωλήσει χαρτοφυλάκιο με τέσσερα μεγάλα καταστήματα, τα οποία μισθώνει, με μακροχρόνιες συμβάσεις, στον όμιλο Σκλαβενίτη.
Πρόκειται για δύο hypermarkets στην Αθήνα (Άλιμος και Ν. Ιωνία) και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Ν. Ευκαρπία), τα οποία αγοράστηκαν από το fund Helens έναντι περίπου 117 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο του 2014 και μισθώθηκαν στην τότε Μαρινόπουλος.  
Με βάση τη συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος, οι μισθώσεις των τεσσάρων ακινήτων πέρασαν στις Ελληνικές Υπεραγορές του ομίλου Σκλαβενίτη, με μείωση του ετήσιου μισθώματος από 14,6 εκατ. ευρώ σε 10,6 εκατ. ευρώ (σ.σ και για τα τέσσερα υπερκαταστήματα).
Η μίσθωση λήγει το 2024 με δυνατότητα πενταετούς επέκτασης.
Με βάση τα ετήσια μισθώματα, το yield διαμορφώνεται στο 8,25%, με αποτέλεσμα ο πωλητής να επιδιώκει τίμημα υψηλότερο των 115 εκατ. ευρώ.
Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από ομολογιακό δάνειο της τάξης των 250 εκατ. ευρώ που προγραμματίζει να εκδώσει η εταιρεία, ως κίνηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, μέχρις ότου διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στη συμφωνία μετόχων μεταξύ Εθνικής και Invel Real Estate.
Σημειώνεται ότι στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς λήγει η πενταετής περίοδος, κατά την οποία η Εθνική Τράπεζα παρ ότι κατέχει μόλις το 32,66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ, ελέγχει τη διοίκησή της και  την ενοποιεί, με βάση τη συμφωνία μετόχων, η οποία υπογράφηκε το 2013.
Μέχρι τότε, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, μεταξύ Εθνικής και Invel Real Estate, για την αναδιατύπωση κάποιων όρων της συμφωνίας μετόχων και να κλείσει εν συνεχεία η μεταβίβαση του πακέτου, που κατέχουν εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας του ισραηλινού επιχειρηματία Beny Steinmetz στην Collers Capital.
Εφόσον συμβούν τα παραπάνω, θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 200 με 250 εκατ. ευρώ με έκδοση νέων και διάθεση υφιστάμενων μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης