Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Πώς ο de Guindos φέρνει πιο κοντά τον Weidmann (Γερμανία) στο τιμόνι της ΕΚΤ

tags :
FAZ: Πώς ο de Guindos φέρνει πιο κοντά τον Weidmann (Γερμανία) στο τιμόνι της ΕΚΤ
FAZ: Πώς ο de Guindos φέρνει πιο κοντά τον Weidmann στο τιμόνιο της ΕΚΤ
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung τιτλοφορεί άρθρο της για την επιλογή Luis de Guindos «επίμονος και πραγματιστής» και σημειώνει ότι «ως υπουργός Οικονομικών εφάρμοσε στην Ισπανία μια επίπονη θεραπεία που είχε ως αποτέλεσμα την συνεχή ανάκαμψη της οικονομίας.
Το 2017 η ανάπτυξη ξεπέρασε το 3%.
Την ίδια στιγμή όμως η δεύτερη σε ύψος ανεργία στην Ευρωζώνη μειώνεται μόνο με αργούς ρυθμούς.
Αν γίνει ο Luis de Guindos αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τότε αυτό φέρνει τον γερμανό τραπεζίτη Jens Weidmann πιο κοντά στο τιμόνι της Ευρωτράπεζας, διότι όταν ο αντιπρόεδρος είναι νοτιοευρωπαίος τότε χάρη της ισορροπίας ο πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από χώρα της κεντρικής ή της βόρειας Ευρώπης».

Όπως αναμενόταν ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Luis de Guindos θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Vitor Constancio καθώς την υποψηφιότητά του επικύρωσε το σημερινό (19/2) Eurogroup.
Ο διορισμός του νέου αντιπροέδρου θα είναι ο πρώτος στον επικείμενο «ανασχηματισμό» στις διοικητικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλαγές οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής.
Τέσσερις εκ των έξι θέσεων στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πρέπει να αλλάξουν έως τα τέλη του 2019.
Ο νέος αντιπρόεδρος θα αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου 2018.

Ανακοίνωση Eurogroup

To Eurogroup υποστήριξε σήμερα (19/2) την υποψηφιότητα του Luis de Guindos για τη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η σύσταση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που αποτελείται από αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα πρέπει να εγκριθεί τυπικά από το Συμβούλιο στις 20 Φεβρουαρίου 2018.
Σε αυτή τη βάση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ζητήσει γνωμοδοτήσεις τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.
Στη συνέχεια αναμένεται να εγκρίνει την τελική απόφαση κατά τη σύνοδό του στις 22-23 Μαρτίου.
Ο νέος αντιπρόεδρος θα αντικαταστήσει τον Vítor Constâncio από την 1η Ιουνίου 2018.
Θα υπηρετήσει μια μη ανανεώσιμη 8ετή θητεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης