Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές αφού το Eurogroup δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης

ΧΑ: Πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές αφού το Eurogroup δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης
Θετικό νέο αλλά προεξοφλημένο η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch κατά μία βαθμίδα
Το χθεσινό Eurogroup, το οποίο δεν πήρε απόφαση για εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ, ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά σήμερα το ΧΑ, σημειώνουν αναλυτές.
Από την άλλη η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch, ήταν θετική αλλά και αναμενόμενη και δεν περιελάμβανε κάποια έκπληξη που να μην είχε προεξοφληθεί από την αγορά.
Η νευρικότητα επομένως θα είναι και σήμερα «παρούσα» στη συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στην αξία των συναλλαγών η οποία το τελευταίο διάστημα είναι χαμηλή και δείχνει τη στάση αναμονής των επενδυτών.
 
Eurobank
Μετά το χθεσινό Eurogroup, το οποίο δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης που συνδέεται με την τρίτη αξιολόγηση, η αγορά ενδέχεται να υποχωρήσει σήμερα.
 
Euroxx
Περιμένουμε νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση καθώς το θετικό νέο από την αναβάθμιση του οίκου Fitch ενδέχεται να «καεί» από την μη εκταμίευση της δόσης.
 
Beta
Παρά την αναβάθμιση από τον οίκο Fitch περιμένουμε οι επενδυτές να ακολουθήσουν τη διεθνή τάση στη σημερινή συνεδρίαση η οποία πιθανότατα θα χαρακτηριστεί από σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης