Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για το σύνολο του 2017, στα 21 δισ. δολ.

tags :
HSBC: Ενισχύθηκαν κατά +11% τα κέρδη για το σύνολο του 2017, στα 21 δισ. δολ.
Τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +5% στα 51,5 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας HSBC για το σύνολο του 2017, δεχόμενη ώθηση από την αγορά της Ασίας, επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί περισσότερο στην περιοχή που της αποφέρει τη μεγαλύτερη κερδοφορία.
Ειδικότερα, τα προ φόρων κέρδη της βρετανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +11% σε σύγκριση με το 2016, στα 21 δισ. δολ. με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 19,67 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα της HSBC κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +5% για το σύνολο του προηγούμενου έτους, στα 51,5 δισ. δολ.
«Η Ασία συνέβαλε και πάλι σε σημαντικό ποσοστό των κερδών του ομίλου», τόνισε ο πρόεδρος της HSBC, Mark Tucker, με τον ίδιο να αναμένει σταθερή ανάπτυξη για το 2018, και ειδικότερα στην περιοχή της Ασίας.
Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, οι αυξημένες εντάσεις διεθνώς, καθώς και ο κίνυδνος προστατευτισμού αποτελούν ορισμένους παράγοντας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα.
«Τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις μας», τόνισε ο αναλυτής της Everbright Sun Hung Kai, Kenny Wen, προσθέτοντας ότι πλέον η προσοχή των αναλυτών στρέφεται στην πολιτική μερισμάτων που θα ακολουθήσει η τράπεζα, καθώς και στην επαναγορά μετοχών.
Σημειώνεται ότι η HSBC δεν ανακοίνωσε άλλον γύρο αγοράς μετοχών, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί όταν κριθεί σκόπιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης