Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Al Sura: Καμία ενίσχυση στους Κούρδους από το καθεστώς Assad

tags :
Al Sura: Καμία ενίσχυση στους Κούρδους από το καθεστώς Assad
Διάψευση της φημολογίας για συμφωνία Κούρδων-Assad.
Δεν επιβεβαιώνεται η είδηση του κρατικού πρακτορείου SANA της Συρίας, ότι ομάδες Συρίων πολιτοφυλάκων κατευθύνονται στο Afrin προς ενίσχυση των Κούρδων που μάχονται κατά του Τουρκικού Στρατού.
Σύμφωνα με νεώτερη δημοσίευση του ανεξάρτητου δίκτυου Al Sura, δεν υφίσταται καμία συμφωνία μεταξύ του YPG και του καθεστώτος Assad για παροχή βοήθειας στους Κούρδους μαχητές.
Το Al Sura επικαλείται πηγές στο YPG και το Συριακό Υπουργείο Άμυνας, που διαψεύδουν κατηγορηματικά την υποτιθέμενη άφιξη πολιτοφυλάκων κατόπιν διαταγής του Assad.
Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν, ειδικά μέσω κοινωνικών δικτύων και δείχνουν την άφιξη γεμάτων λεωφορείων, απεικονίζουν διαδηλωτές και όχι μαχητές. Διαβάστε την πρωτότυπη ανακοίνωση:

    #BREAKING – All reports of #Syrian 'Popular Resistance' fighters arriving in #Kurdish #YPG held #Afrin are false. Protesters from #Aleppo arrived by bus, no Syrian government forces are among them. Al Sura correspondent to #Syria has confirmed this with both Syrian MoD and YPG. pic.twitter.com/PicislJQQA

    — SURA (@AlSuraEnglish) February 19, 2018

Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία αναφορά από τις διεθνείς πηγές που αναφέρουν ειδήσεις από το Afrin για την άφιξη μάχιμων μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, η άφιξη πολιτοφυλακής στο Afrin , δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης