Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι δυνάμεις του Assad δεν έχουν μπει στην Αφρίν

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι δυνάμεις του Assad δεν έχουν μπει στην Αφρίν
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τις πληροφορίες περί συνεργασίας μεταξύ της Δαμασκού και των Kούρδων ανταρτών
Οι συριακές φιλο-καθεστωτικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμα εισέλθει στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ούτε είναι σαφές εάν θα το πράξουν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Η τοποθέτηση Cavusoglu ήλθε στον απόηχο πληροφοριών ότι το καθεστώς Assad και οι Kούρδοι αντάρτες κατέληξαν σε συμφωνία για κοινό αγώνα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εισβάλει στην Αφρίν, εξέλιξη που θα περιέπλεκε περαιτέρω την ήδη πολύπλοκη ισορροπία δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τις πληροφορίες περί συνεργασίας μεταξύ της Δαμασκού και των Kούρδων ανταρτών, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε «βρώμικες και μυστικές» διαπραγματεύσεις.
Επισημαίνεται ότι η Άγκυρα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα διακόψει τις επιχειρήσεις στην Αφρίν ό,τι κι αν πράξει η Δαμασκός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης