Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον Κοτζιά για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια

Μπακογιάννη: Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τον Κοτζιά για τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια
Πρώτη φορά έχουμε κυβέρνηση που δεν επιδιώκει την παραμικρή συναίνεση είπε η κα.Μπακογιάννη
Την θέση ότι η αντιπολίτευση δεν έχει καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση και από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Πρώτη φορά έχουμε κυβέρνηση που δεν επιδιώκει την παραμικρή συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Μαθαίνουμε από τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, είτε από τον κ. Ζάεφ» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη στη λύση που επιθυμεί η ΝΔ, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «θέλουμε λύση την οποία θα αποδεχθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών που έχουν αναγνωρίσει διμερώς τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα».
Όσον αφορά τη συζήτηση και την ψηφοφορία αύριο Τετάρτη 21/2 στη Βουλή σχετικά με τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis η κα.Μπακογιάννη αναφέρθηκε στο θέμα σχετικά με τις 10 κάλπες.
«Δεν στήνεις κάλπες όταν δεν υπάρχει κατηγορητήριο.
Θα είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα εάν ο Πρόεδρος της Βουλής επιτρέψει να χαθεί η ουσία της υπόθεσης και να γίνει απλώς ένα επικοινωνιακό σόου» υπογράμμισε η κα.Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως ο κ.Βούτσης «οφείλει να προστατέυσει το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και να μην αμαυρώσει την προεδρεία του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης