Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία ανανεώνει τη Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ - Επικοινωνία Αναστασιάδη - Τσίπρα

Η Τουρκία ανανεώνει τη Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ - Επικοινωνία Αναστασιάδη - Τσίπρα
Tο γεωτρύπανο της ΕΝΙ θα πρέπει να βρίσκεται στο Μόναχο έως τις αρχές Μαρτίου
(upd) Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει η Τουρκία καθώς προχωρά σε ανανέωση της Navtex για τη θαλάσσια περιοχή του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.
Ειδικότερα, δύο 24ωρα πριν τη λήξη της Navtex (22/2/2018), η Τουρκία προχώρησε σε ανανέωση της (έως τις 10/3/2018) κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα ενώ επαληθεύει τους φόβους και τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο της ΕΝΙ θα πρέπει να βρίσκεται στο Μόναχο έως τις αρχές Μαρτίου.
Στο πλαίσιο αυτό, η νέα Navtex καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών της κυπριακής δημοκρατίας, καθώς δεν θα μπορεί να επιτραπεί η διενέργεια γεώτρησης τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με το politis.com.cy, η νέα NAVTEX από πλευράς Τουρκίας, ουσιαστικά τερματίζει τη γεώτρηση στο οικόπεδο «3» της κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως μεταδίδει το Sigma, ευρεία σύσκεψη υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στις 19:30 απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την ανανέωση της τουρκικής Navtex.
Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για συντονισμό των επόμενων βημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης