Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η βιομηχανία πετρελαίου χρειάζεται επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 10 τρισ. δολ. μέχρι το 2040

ΟΠΕΚ: Η βιομηχανία πετρελαίου χρειάζεται επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 10 τρισ. δολ. μέχρι το 2040
Οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ αναφέρθηκαν στην ανάγκη περαιτέρω επενδύσεων τα επόμενα χρόνια ώστε να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση
Στην ανάγκη επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 10 τρισ. δολ. μέχρι το 2040 αναφέρθηκε σήμερα (20/2) ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail bin Mohammed al-Mazroui, προεκιμένου να εξασφαλιστεί επαρκής προσφορά και να καλυφθεί η ζήτηση από τον αυξανόμενο πληθυσμό παγκοσμίως.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο πετρελαίου στο Λονδίνο, ο al-Mazroui, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΟΠΕΚ για το 2018, απηύθυνε έκκληση για περισσότερες επενδύσεις, καθώς η αγορά αρχίζει να εξισορροπεί μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα υπερπροσφοράς.
«Αυτό το έτος αναμένεται να είναι μία ενδιαφέρουσα χρονιά όπου περιμένουμε να επιτύχουμε την εξισορρόπηση στην αγορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και το σημαντικότερο είναι να δούμε ορισμένες σημαντικές επενδύσεισ στον τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, διευκρίνησε ότι απαιτούνται περίπου πέντε χρόνια από τη στιγμή της απόφασης μίας επένδυσης μέχρι την ολοκλήρωση του σχετικού έργου, τονίζοντας εν συνεχεία ότι «επιθυμούμε να δούμε αυτή την αποκατάσταση στην αγορά και να συνεργαστούμε με όλους».
Σε ότι αφορά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε ότι υπάρχει «φιλοδοξία» για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των χωρών εντός και εκτός Οργανισμού μετά το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης