Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Monde: Μακρύς ο δρόμος της Ελλάδας για επιστροφή στην ομαλότητα

Le Monde: Μακρύς ο δρόμος της Ελλάδας για επιστροφή στην ομαλότητα
Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει για την ελληνική οικονομία, αλλά οι αδυναμίες παραμένουν
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει, σαφώς, βελτιωθεί αλλά βρίσκεται ακόμη στην αρχή της προσπάθειας επιστροφής στην ομαλότητα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το 2017 η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ελλάδα και η χώρα εξήλθε εκ νέου στις αγορές.
Όμως η ανεργία των νέων παραμένει στο 40%, οι επενδύσεις δεν έχουν αυξηθεί σημαντικά και το βαρίδι των κόκκινων δανείων εξακολουθεί να βαραίνει τις τράπεζες.
«Αρκετοί δείκτες βελτιώνονται, υπάρχει επιστροφή μέρους της αισιοδοξίας, αλλά οι αδυναμίες παραμένουν», τονίζει ο ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής, Γιάννης Κουτσομύτης μιλώντας στη Le Monde.
Στα θετικά για την Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, η επιστροφή σε αναπτυξιακή πορεία μετά από εννέα χρόνια ύφεσης.
Αποτέλεσμα η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους οίκους Standard & Poor’s και Fitch.
Επιπρόσθετα η χώρα κατόρθωσε να βγει στις αγορές και μάλιστα η τελευταία έκδοση ομολόγων έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2018, σε μία περίοδο που υπήρχε πραγματική καταιγίδα στις αγορές.
«Αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να αντλήσουμε χρήματα από τις αγορές ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες», έσπευσε να δηλώσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης