Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις αγορές ομολόγων - Σε εταιρικά αποτελέσματα τα «βλέμματα»

Απώλειες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις αγορές ομολόγων - Σε εταιρικά αποτελέσματα τα «βλέμματα»
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, μετά τη χθεσινή αργία, εν μέσω νέων ανησυχιών για τις αγορές ομολόγων
Με ήπιες απώλειες άνοιξε σήμερα (20/2/2018) η Wall Street, μετά τη χθεσινή αργία, εν μέσω νέων ανησυχιών για τις αγορές ομολόγων, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,45%, στις 25.106,77 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,27% και κινείτο στις 2.724,92 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,18% χαμηλότερα, στις 7.227,06 μονάδες.


Οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις αγορές ομολόγων, καθώς η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων συνεχίζει να πλήττει το επενδυτικό κλίμα.
Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ κινείται ανοδικά και διαπραγματεύεται στο 2,91%, όχι πολύ μακριά από το υψηλό 4 ετών του 2,94% που «άγγιξε» την περασμένη Πέμπτη (15/2).
Οι υψηλότερες αποδόσεις στις αγορές ομολόγων έχουν τις τελευταίες ημέρες ασκήσει πιέσεις στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσε να ωθήσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε μια ταχύτερη από σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Την Παρασκευή (16/2), οι αμερικανικές μετοχές είχαν κλείσει με οριακά κέρδη, καθώς δέχτηκαν πιέσεις από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον.
H ειδική επιτροπή υπό τον ειδικό σύμβουλο Robert Mueller κατονόμασε 13 Ρώσους πολίτες και τρεις ρωσικές οντότητες για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Πάντως, παρά τη νευρικότητα που επικράτησε, οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν την καλύτερη εβδομαδιαία τους επίδοση από το 2011.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται σε μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα, ενώ με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Η μετοχή της Walmart καταγράφει απώλειες άνω του 9%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το δ’ τρίμηνο του 2017, ενώ ανακοίνωσε μια σημαντική επιβράδυνση στις online πωλήσεις της για την εορταστική περίοδο.
Ειδικότερα, η Walmart ανέφερε κέρδη 2,18 δισ. δολ. ή 73 σεντς ανά μετοχή, από 3,76 δισ. δολ. ή 1,22 δολ. ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 1,33 δολ. ανά μετοχή, χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη 1,37 δολ. ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 23% στο δ’ τρίμηνο, έναντι της αύξησης 50% που σημειώθηκε στο γ’ τρίμηνο.
Στον αντίποδα, ελαφρώς ανοδικά κινείται η μετοχή της Home Depot, καθώς η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται λόγω του Καναδά, και το Brent να καταγράφει πτώση.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό καταγράφει άνοδο 0,3%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,7 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί κατά 0,9%, στα 65,1 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τους επενδυτές, η άνοδος στο αργό ήρθε λόγω των μειωμένων ροών του αγωγού Keystone στον Καναδά, ο οποίος υπολειτουργεί κατά τους τελευταίους μήνες, εμποδίζοντας την παροχή πετρελαίου στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης