Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics, UBS: Σε γερμανικά χέρια το τιμόνι της ΕΚΤ - Οι συνέπειες στη νομισματική πολιτική

Oxford Economics, UBS: Σε γερμανικά χέρια το τιμόνι της ΕΚΤ - Οι συνέπειες στη νομισματική πολιτική
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ο Γερμανικός κεντρικός τραπεζίτης, Jens Weidmann, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ
Το ενδεχόμενο περιορισμού των μέτρων τόνωσης της οικονομίας έχει αρχίσει να συζητείται έντονα στις Βρυξέλλες καθώς όπως όλα δείχνουν ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Jens Weidmann, θα είναι ο αντικαταστάτης του Mario Draghi.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Weidmann αναμένεται να δώσει έναν πιο hawkish τόνο στη νομισματική πολιτική της ευρωτράπεζας.
«Θα πρέπει να το δείτε στο ευρύτερο πλαίσιο όλων των άλλων ρόλων που ανοίγουν» δήλωσε στο CNBC ο James Nixon οικονομολόγος της Oxford Economics αναφερόμενος στην ανάληψη της αντιπροεδρίας της ΕΚΤ από τον Luis de Guindos.
O Nixon δήλωσε ότι οι Γερμανοί έχουν ελλιπή εκπροσώπιση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ και εξακολουθούν να ανησυχούν πολύ για τον αντίκτυπο της ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο πληθωρισμός προκαλεί ανησυχίες στη Γερμανία και κορυφαίοι οικονομολόγοι -όπως ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann- ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όσον αφορά στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.
«Θα ήθελα να σκεφτώ μια μεγάλη εικόνα...
Οι Γάλλοι είναι πραγματικά υπέρ του να αναλάβει η Κομισιόν ο Pierre Moscovici και οι Γερμανοί νοιώθουν ότι έχει έρθει η σειρά τους να αναλάβουν τα ηνία της ΕΚΤ.
Στο πλαίσιο αυτό θέλουν να αναλάβει ο Weidmann να είναι ο επόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ» πρόσθεσε ο Nixon.
Σύμφωνα εξάλλου με πρόσφατη ανάλυση της UBS, ο Weidmann είναι ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Draghi τον Νοέμβριο του 2019.
«Ένα σημαντικό κομμάτι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ψηφίζει την πρόταση του προέδρου.
Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί και με τον Jens Weidmann στο τιμόνι, θα οδηγηθούμε σε πιο γρήγορη ομαλοποίηση των επιτοκίων, αρχής γενομένης τον δεύτερο μισό του 2019» αναφέρεται στην ανάλυση της UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης