Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Ισχυρή ανάπτυξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

tags :
Moody's: Ισχυρή ανάπτυξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Moody's: Ισχυρή ανάπτυξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Η ισχυρή αύξηση των καθαρών τόκων, καθώς και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες, βοήθησαν τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να παρουσιάσουν υψηλότερα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, παρά τα υψηλότερα λειτουργικά κόστη σύμφωνα με την έκθεση της Moody's "UAE - Large banks Q4 earnings update Net profit rises despite higher provisioning and operating costs".
Η έκθεση Moody's, επικεντρώνεται στα βασικά αποτελέσματα των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών των Ηνωμένων Αραβικών  Εμιράτων, της Abu Dhabi Bank, Emirates NBD, Abu Dhabi Commercial Bank και της Dubai Islamic Bank.
Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΑΕ παρουσίασαν σταθερή αύξηση των καθαρών κερδών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του όγκου των εργασιών και των πρόσφατων αυξήσεων των επιτοκίων, γεγονός που δημιούργησε υψηλότερα επαναλαμβανόμενα έσοδα, τόσο υπό μορφή καθαρών εσόδων από τόκους, όσο και λόγω αμοιβών και προμηθειών.
Οι τέσσερις τράπεζες ανακοίνωσαν συνδυασμένο καθαρό κέρδος ύψους 2 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2017, αυξημένο κατά 8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016 και κατά 2% υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση.
Τα λειτουργικά έξοδα στις τέσσερις τράπεζες των ΗΑΕ αυξήθηκαν κατά 10% σε τριμηνιαία βάση και κατά 7% σε σχέση με το 2016.
Οι αυξήσεις σχετίζονταν κυρίως με επενδύσεις στην τεχνολογία για την προώθηση της ψηφιοποίησης και τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας" τονίζει η Moody's.
Οι καταθέσεις στις τέσσερις τράπεζες αυξήθηκαν κατά 2% (περίπου 273 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης