Τελευταία Νέα
Διεθνή

KBW: Πρόστιμα 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες διεθνώς μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση

KBW: Πρόστιμα 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες διεθνώς μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση
Πρόστιμα συνολικού ύψους 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με έκθεση της Keefe, Bruyette and Woods
Πρόστιμα συνολικού ύψους 243 δισ. δολ. έχουν επιβληθεί στις τράπεζες παγκοσμίως μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε στις 20/2/2018 η Keefe, Bruyette and Woods (KBW).
Όπως αναφέρει το «Marketwatch», τα περισσότερα από αυτά τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί για παραπλάνηση επενδυτών σχετικά με την υποκείμενη ποιότητα των ενυπόθηκων τιτλοποιημένων δανείων κατά τη διάρκεια της «φούσκας» των ακινήτων.
Σύμφωνα με την KBW, στην Bank of America επιβλήθηκαν τα περισσότερα πρόστιμα, ύψους 76 δισ. δολ.
Ακολουθεί η JPMorgan Chase, με πρόστιμα σχεδόν 44 δισ. δολ., ενώ 13 μεγάλες τράπεζες αντιστοιχούν στο 93% του συνόλου.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τράπεζες δεν στέλνουν απλώς τον… λογαριασμό για τα πρόστιμα που πρέπει να καταβάλουν σε ομοσπονδιακές και κρατικές κυβερνήσεις.
Πολλές φορές λαμβάνουν πίστωση μέσω της χορήγησης δανείων και της αναδιάρθρωσης χρέους.
Τα πραγματικά μετρητά που καταβάλλουν οι τράπεζες κατευθύνονται ως επί το πλείστον σε ομοσπονδιακά και κρατικά ταμεία χωρίς να προορίζονται για συγκεκριμένη χρήση.
Πάντως, παρά το μέγεθος των προστίμων, οι τράπεζες επέστρεψαν επιθετικά χρήματα στους μετόχους μέσω επαναγορών ιδίων μετοχών και μερισμάτων.
Σύμφωνα με την έκθεση της KBW, τα πρόστιμα αναμένεται να υποχωρήσουν, τόσο λόγω του χρόνου που έχει περάσει από την στεγαστική κρίση, όσο και της απορύθμισης της κυβέρνησης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης