Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες κατά παράβαση του νόμου - Tα «κόλπα» του Thomas Cook

Ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες κατά παράβαση του νόμου - Tα «κόλπα» του Thomas Cook
Τα απίθανα κόλπα, η νομοθεσία και η απάθεια των αρμοδίων αρχών για το ρατσισμό σε βάρος ανηλίκων και οικογενειών με παιδιά
Μπορεί  ένα ξενοδοχείο να κάνει επιλογή πελατών;  
Μπορεί ένα ξενοδοχείο να επιλέγει μόνο ενήλικες;
Κατά τη νομοθεσία φαίνεται πως όχι.
Στην Ελλάδα όμως όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται.
Και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να διαφημίζονται και να λειτουργούν ξενοδοχεία για ενήλικες.  
Κι όμως ο Κανονισμός σχέσεων ξενοδοχείων και πελατών που ισχύει από το 1986, έχει ισχύ νόμου αναφέρει ότι «O ξενοδόχος υποχρεούται να ενοικιάζει τα κενά δωμάτια του ξενοδοχείου του σε κάθε πελάτη, να διαθέτει και να παρέχει πράγματι όσες ανέσεις διαφημίζει για το ξενοδοχείο του. O ξενοδόχος μπορεί να αρνηθεί την ενοικίαση, αν ο πελάτης:

α) Είναι ολοφάνερα ασθενής
β) Ευρίσκεται σε µέθη
γ) Είναι ρυπαρός

Απαγορεύεται στον ξενοδόχο να µμισθώνει ένα μέρος των δωματίων του ξενοδοχείου του µε παράλληλη ανάληψη της υποχρέωσης να µη ενοικιάσει τις υπολειπόμενες κλίνες σε άλλα συγκεκριμένα πρόσωπα ή Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς ή Τουριστικά Γραφεία (αποκλειστικότητα)».
Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι δεν υπάρχει έδαφος νομικό για επιλογή πελατών και ειδικά για μη αποδοχή ανηλίκων σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Κι όμως το μεγάλου μεγέθους πρακτορείο διαφημίζει Thomas Cook διαφημίζει ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες που πρόκειται να λειτουργήσει στην Κω φέτος το Καλοκαίρι.
Το ξενοδοχείο είναι 96 κλινών και βρίσκεται στο Μαρμάρι.
Μάλιστα όπως επισημαίνει το διεθνές ταξιδιωτικό πρακτορείο οι μισές κρατήσεις της περυσινής χρονιάς ήταν για ξενοδοχεία που φιλοξενούν μόνο ενήλικες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση της Κω δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα καθώς αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς τα ξενοδοχεία που δεν δέχονται ανήλικους πελάτες που συνοδεύονται από ενήλικες. Η μόνη περίπτωση αυτό να μπορεί να συμβεί είναι μέσω του παραθύρου των ειδικών συμβάσεων που συνάπτουν τα ξενοδοχεία αν και εκεί υπάρχουν ζητήματα με το τι θα συμβεί αν δεν εκπληρωθούν οι συμβάσεις.  
Παρ όλα αυτά αν κάποιος αναζητήσει να κλείσει ξενοδοχεία σε νησιά όπως για παράδειγμα η Άνδρος θα διαπιστώσει ότι υπάρχει ξενοδοχείο πέντε αστέρων που δεν έχει καμία επιλογή για φιλοξενία ενηλίκων. Άραγε το αρμόδιο Υπουργείο και ο ΕΟΤ τι ακριβώς άποψη έχουν;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης