Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η προληπτική πιστωτική γραμμή θα μπορούσε να στείλει λάθος σήμα στις αγορές

Τσακαλώτος: Η προληπτική πιστωτική γραμμή θα μπορούσε να στείλει λάθος σήμα στις αγορές
Τσακαλώτος: Η προληπτική πιστωτικής γραμμή θα μπορούσε να στείλει λάθος σήμα στις αγορές
Η δ΄αξιολόγηση, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά -μνημόνιο εποχή, αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθούν μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο του 2018, πριν να λήξει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς μέρες, διαβεβαίωσε ο κ Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα.
Έως τέλος Απριλίου παρουσιάζουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο δίνει τις βασικές προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, κάτι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση.
Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια.
Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της προληπτικής πιστωτικής γραμμής έχει ταχθεί ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και όπως υποστηρίζουν πηγές από τις Βρυξέλες το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της προληπτικής πιστωτικής γραμμής αποτέλεσε και έναν από τους λόγους που υπήρξε «κόντρα» μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και του κ. Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης