Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός στην Ινδονησία από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούγκ

tags :
Πανικός στην Ινδονησία από την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούγκ
Σε κατάσταση πανικού η Σουμάτρα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούγκ
Μία πολύ ισχυρή έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούγκ συγκλόνισε χθες (19 Φεβρουαρίου 2018) τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, με το τεράστιο νέφος τέφρας που εκτινάχθηκε στον ουρανό να τρέπει σε φυγή τους κατοίκους από την περιοχή.
Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ ήταν ανενεργό επί τέσσερις αιώνες μέχρι το 2010, όταν μια έκρηξή του προκάλεσε το θάνατο δυο ατόμων.
Ακολούθησαν άλλες δύο εκρήξεις το 2014 με 16 θύματα και πριν από δύο χρόνια, όταν σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από την έκρηξη, ωστόσο οι Αρχές ειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρίες ότι λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας απαγορεύονται οι πτήσεις σε ορισμένες περιοχές της Ινδονησίας.







Το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια ζώνη σε σχήμα πέταλου, μήκους 40.000 χλμ., που σχηματίζεται από τις ακτές της Αμερικής και της Ασίας που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό.
Το πέταλο αυτό συνδέεται με μία σχεδόν συνεχή σειρά από ωκεάνιες τάφρους, ηφαιστειακά τόξα, ηφαιστειακές ζώνες και λιθοσφαιρικές πλάκες.
Στο «δαχτυλίδι» βρίσκονται 452 ηφαίστεια και έχει παρατηρηθεί ότι το 90% των σεισμών του πλανήτη και το 80% των μεγαλύτερων δονήσεων καταγράφονται εκεί.



Διαβάστε: Με τσουνάμι απειλούνται Πορτογαλία και Βρετανία, σε περίπτωση που εκραγεί το ηφαίστειο στη Λας Πάλμας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης