Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το ράλι του Vix κατόρθωσε να ισοπεδώσει ορισμένα hedge funds

tags :
Πώς το ράλι του Vix κατόρθωσε να ισοπεδώσει ορισμένα hedge funds
To 1.2 Fund εμφάνισε μηνιαία πτώση 60,11% τον Φεβρουάριο καθώς σόρταρε τον Vix
Μία ημέρα μετά το… ολοκαύτωμα του δείκτη Vix στις 5 Φεβρουαρίου 2018, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα θύματα του δείκτη, τα οποία φυσικά προέρχονταν από hedge funds που τον σόρταραν.
Το πρώτο θύμα ήταν το hedge fund, LJJ Partners, το οποίο σε μία ημέρα βυθίστηκε κατά 50%, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα οι απώλειές του έχουν αγγίξει το 80%.
Όμως ενώ αρκετά hedge funds εμφάνισαν εντυπωσιακή πτώση, τα περισσότερα τη γλίτωσαν και συνέχισαν να λειτουργούν.
Όλα αυτά ίσχυαν έως και σήμερα 20/2, όπου δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για την πορεία ορισμένων κεφαλαίων που σόρταραν τον Vix.
Το fund 1.2 Fund ανακοίνωσε ότι μετά από δέκα χρόνια σταθερότητας και ήπιων κερδών, η απόφασή του να σορτάρει τη μεταβλητότητα στον δείκτη S&P 500 το οδήγησε σε απώλειες της τάξης του 60,11% τον Φεβρουάριο.



Και έτσι από κέρδη 91% μπορείς σε μικρό χρονικό διάστημα να οδηγηθείς σε συνολικές απώλειες της τάξης του 24%.



Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι ότι στην ιστοσελίδα του 1.2 Fund αναφέρεται η επενδυτική του στρατηγική, η οποία κατά τους ειδικούς μάλλον είναι… κωμικοτραγική.
Οι διαχειριστές του υποστηρίζουν ότι «στρατηγική του fund είναι να επενδύει τόσο long όσο και short στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του δείκτη S&P 500.
Το fund τοποθετείται σε μηναία συμβόλαια και φροντίζει να διατηρεί ισορροπημένες τοποθετήσεις στο χαρτοφυλάκιό του.
Στόχος του να διατηρήσει σταθερές μηνιαίες αποδόσεις βασιζόμενο σε μία στρατηγική χαμηλής μεταβλητότητας.
Όμως διαθέτει και ευέλικτη στρατηγική, την οποία μπορεί να προσαρμόσει ανά πάσα στιγμή στις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές».
Όλα τα παραπάνω μοιάζουν υπέροχα αλλά μόνο στη θεωρία.
Όπως απέδειξε η πρόσφατη πορεία του fund, καλό θα είναι οι επενδυτές να είναι πιο προσεκτικοί με αυτά που τους υπόσχονται οι traders...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης