Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 66% των Αμερικανών επιθυμεί αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή

tags :
Δημοσκόπηση: Το 66% των Αμερικανών επιθυμεί αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή
Οι πολίτες των ΗΠΑ ζητούν αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή, μετά το μακελειό στη Φλόριντα 
Αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή επιθυμεί το 66% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο του μακελειού στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Nicolas Cruz άνοιξε πυρ, με ημιαυτόματη καραμπίνα, σκοτώνοντας 17 άτομα.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Κουινιπίακ διαπιστώνει ότι, πλέον, μόλις το 31% των Αμερικανών τάσσεται ενάντια στους αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή, ένα ζήτημα που ταλανίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες επί δεκαετίες.
Στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου, τον Δεκέμβριο του 2015, μόλις το 47% των ερωτηθέντων τασσόταν υπέρ του σκληρότερου ελέγχου για την οπλοκατοχή.
Το 67% των πολιτών τάσσεται υπέρ μίας εθνικής απαγόρευσης της οπλοκατοχής, με το 29% να βρίσκεται σε αντίθετο κλίμα.
Το 67% των ερωτηθέντων, επίσης, εκτιμά ότι είναι πολύ εύκολο στις Η.Π.Α. να αγοράσει κάποιος όπλο, με μόλις το 3% να διαφωνεί.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 16 Φεβρουαρίου 2018, με 1.249 άτομα να συμμετέχουν.
Εχθές, Αμερικανοί μαθητές προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο πραγματοποίησαν, αιτούμενοι την εφαρμογή αυστηρότερης νομοθεσίας στην οπλοκατοχή.
Την περασμένη Τετάρτη, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ όταν ο 19χρονος, πρώην μαθητής του σχολείου, Nicolas Cruz άνοιξε πυρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης