Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο συνιδρυτής του Facebook προτείνει το 1% των Αμερικανών πλουσίων να πληρώνει ένα φόρο για τους αδύναμους

tags :
Ο συνιδρυτής του Facebook προτείνει το 1% των Αμερικανών πλουσίων να πληρώνει ένα φόρο για τους αδύναμους
O Chris Hughes, συνιδρυτής του Facebook, προτείνει το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών να πληρώνει ένα κατώτατο εισόδημα για τους οικονομικά αδύναμους
Το πλουσιότερο 1% των πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να πληρώνει ένα κατώτατο εισόδημα για τους οικονομικά αδύναμους της χώρας, ανέφερε σε σημερινές (20 Φεβρουαρίου 2018) του δηλώσεις ο συνιδρυτής του Facebook και πρόεδρος του Economic Security Project, Chris Hughes.
Μέσω του Reddit Ask-Me-Anything, ο Chris εξήγησε ότι το παραπάνω μέτρο θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω μίας αύξησης των φόρων για τους πλούσιους Αμερικανούς, ενώ υπολόγισε το κατώτατο εισόδημα στα 500 δολάρια μηνιαίως.
Παράλληλα, με τον όσο «οικονομικά αδύναμοι», προσδιόρισε τους πολίτες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 50.000 δολαρίων, οι οποίο ανέρχονται σε περίπου 90 εκατομμύρια.
«Έχουμε τη δύναμη να εξισορροπήσουμε το οικονομικό μας σύστημα και να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε όλους -απλά πρέπει να αναπτύξουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε.
Οι φορολογικοί συντελεστές για το πλουσιότερο 1% των πολιτών πρέπει να αυξηθεί στο 50%, που είναι σύμφωνο με τον ιστορικό μέσο όρο.
Η ιδέα είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους μια αξιόπιστη ροή εισοδήματος που μπορεί να βοηθήσει στην παροχή χρηματοοικονομικής σταθερότητας», συμπλήρωσε.
Ο Chris υπολόγισε το πρόγραμμα σε κάτω από 300 δισεκ. δολάρια.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το Institute on Taxation and Economic Policy, το πλουσιότερο 1% των πολιτών στις Η.Π.Α., κατέβαλε φόρους με μέσο συντελεστή 34%, το 2017.

Διαβάστε: Υπέρ της υψηλής φορολογίας στους πλούσιους ο Bill Gates - Κριτική στον Trump

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης