Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας επιμένει για την πιστωτική γραμμή γιατί αυτή είναι η θέση της ΕΚΤ ή γιατί θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση;

Ο Στουρνάρας επιμένει για την πιστωτική γραμμή γιατί αυτή είναι η θέση της ΕΚΤ ή γιατί θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση;
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ προσπαθεί να πείσει τον Draghi αλλά και άλλους παράγοντες της ΕΚΤ για την αναγκαιότητα της πιστωτικής γραμμής.
Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;
Ο Στουρνάρας επιμένει για την πιστωτική γραμμή γιατί αυτό θέλει η ΕΚΤ ή γιατί θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση;
Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο Στουρνάρας επιμένει για την πιστωτική γραμμή γιατί στηρίζεται στις πλάτες του Draghi καθώς και ο ίδιος πιστεύει την αναγκαιότητα της πιστωτικής γραμμής αλλά και γιατί μέσω αυτού του τρόπου χτυπάει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τον πολεμάει μέσω της Novartis και άλλων υποθέσεων.
Αυτό το επιχείρημα θα είχε λογική εάν αντί για τον ουδέτερο παρατηρητή αποτιμούσαμε την θέση ενός ενημερωμένου παρατηρητή.
Με βάση λοιπόν μια πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τις εσωτερικές ισορροπίες της ΕΚΤ…ο Draghi ο επικεφαλής της ΕΚΤ δεν έχει εμμονή με την πιστωτική γραμμή.
Όταν πρόσφατα είπε στον έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει με ποια λύση θέλει να πορευθεί μετά το μνημόνιο ήταν ακριβής και ρεαλιστής ο Draghi.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ προσπαθεί να πείσει τον Draghi αλλά και άλλους παράγοντες της ΕΚΤ για την αναγκαιότητα της πιστωτικής γραμμής.
Ο Draghi δεν έχει ταχθεί υπέρ της πιστωτικής γραμμής όχι αυτό δεν ισχύει.
Αντιθέτως ο Στουρνάρας προσπαθεί να πείσει την ΕΚΤ και το επιχείρημα του εν μέσω αναταραχής στα ομόλογα, αβεβαιότητας για τις τράπεζες και άλλους διεθνείς αποσταθεροποιητικούς παράγοντες…εύλογα βρίσκει ευήκοα ώτα.
Το επιχείρημα Στουρνάρα δεν είναι λάθος υπό την έννοια ότι πιστωτική γραμμή σημαίνει δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα.
Όμως λάθος δεν είναι και η θέση της κυβέρνησης που θέλει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αν και η έννοια καθαρή…είναι πολύ σχετική.
Οπότε ο Στουρνάρας πριμοδοτεί την λύση της πιστωτικής γραμμής ώστε να υπάρχει σοβαρή δικλείδα ασφαλείας για την Ελλάδα και ταυτόχρονα να πληγεί η κυβέρνηση καθώς τα περί καθαρής εξόδου…επιχειρήματα θα καταρρεύσουν.
O Στουρνάρας λοιπόν φαίνεται και φέρεται να υλοποιεί ένα σχέδιο που εξυπηρετεί την λογική, την ΝΔ, αντιτίθεται με το γάντι στην κυβέρνηση και ανταποδίδει την προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καθαρίσει.
Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και η χειρότερη η πιστωτική γραμμή.
Ποια λύση θα υπερισχύσει ή εάν θα συνδυαστεί όπως θέλουν ορισμένοι…οι αγορές θα το προεξοφλήσουν ή θα επιβάλλουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης