Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση των συρράξεων στη Συρία και τους νεκρούς αμάχους

tags :
Guterres (ΟΗΕ): Βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση των συρράξεων στη Συρία και τους νεκρούς αμάχους
Θέσεις ανταρτών στην ανατολική Γούτα σφυροκοπούν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Assad
Την βαθιά ανησυχία του για την κλιμάκωση των πολεμικών συρράξεων στη Συρία και συγκεκριμένα στην ανατολική Γούτα, θύλακα ανταρτών που σφυροκοπούν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Assad με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί άμαχοι μέσα σε λίγα 24ωρα εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Μέσα σε δύο 24ωρα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 230 άμαχοι πολίτες από τις αεροπορικές επιδρομές της συριακής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Ο γ.γ. του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές στον πόλεμο να τηρήσουν τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ιδίως αυτές που αφορούν την προστασία των αμάχων κατά τη διάρκεια ένοπλων συρράξεων, επισήμανε ο εκπρόσωπός του.
«Σχεδόν 400.000 άνθρωποι στην Ανατολική Γούτα υπομένουν αεροπορικά πλήγματα και βομβαρδισμούς.
Πολιορκημένοι από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι κάτοικοι της Ανατολικής Γούτας ζουν υπό ακραίες συνθήκες και υφίστανται υποσιτισμό» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Guterres, υπενθυμίζοντας ότι η Ανατολική Γούτα είχε οριστεί ως μια από τις ζώνες αποκλιμάκωσης και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν «τις δεσμεύσεις τους ως προς αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης