Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό αναμένουν οι αναλυτές – Πιθανό ένα πτωτικό άνοιγμα λόγω Wall Street

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό αναμένουν οι αναλυτές – Πιθανό ένα πτωτικό άνοιγμα λόγω Wall Street
Οι επενδυτές σταδιακά θα στρέψουν το βλέμμα τους στα αποτελέσματα των εταιρειών
Μεταβλητότητα και ξεκίνημα με απώλειες περιμένουν οι αναλυτές μετά και την πορεία των αγορών στις ΗΠΑ, για τη σημερινή συνεδρίαση.
Η αγορά έχει συνδεθεί άμεσα πλέον λόγω και απουσίας εγχώριων σημαντικών ειδήσεων με τις αγορές του εξωτερικού και στα πρωινά τους σχόλια οι αναλυτές σημειώνουν πως αν δεν ανακάμψουν οι διεθνείς αγορές ίσως το ΧΑ να καταγράψει απώλειες στο σύνολο της ημέρας.
Σημειώνεται πως αύριο (22/2) πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης ο ΟΤΕ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγω για πωλήσεις 3,874 δισ. ευρώ, συγκρίσιμα EBITDA 1,291 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη προσαρμοσμένα 220,7 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx περιμένει πωλήσεις 3,86 δισ. ευρώ μειωμένες κατά 1,3%, EBITDA 1,3 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 0,7% και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 235 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,2% αλλά τα δημοσιευμένα στα 185 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32%.
 
Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί, λόγω και της χθεσινής υποχώρησης στις αγορές των ΗΠΑ.
 
Eurobank
Ένα αδύναμο ξεκίνημα είναι πιθανό στη σημερινή συνεδρίαση το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο σύνολο της συνεδρίασης εάν οι διεθνείς αγορές δεν ανακάμψουν.
 
Beta
Πλάγια κίνηση περιμένουμε σήμερα για το ΧΑ που θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης