Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος για Novartis: Δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης

Τζανακόπουλος για Novartis: Δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης
Η προανακριτική επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της και θα βγάλει το πόρισμα της είπε ο κ.Τζανακόπουλος
Την θέση ότι είναι δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης για να διαλευκανθεί η υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε προδήλως αβάσιμα τα ζητήματα που θέτει η ΝΔ ως προς τη διαδικασία για την προκαταρκτική επιτροπή.
«Η ΝΔ από τη μια μιλά για σκευωρία, προβαίνει σε εκφοβισμό δικαιοσύνης και μαρτύρων και από την άλλη τώρα θέτει ζητήματα επί της διαδικασίας τα οποία είναι προδήλως αβάσιμα.
Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε με καθαρότητα σε σχέση με την προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τη διαδικασία.
Μίλησε για «ατομικές ευθύνες».
Kαι για αυτό το λόγο, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τον κανονισμό της Βουλής, απαιτούνται 10 κάλπες καθώς με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται και η μυστικότητα της ψήφου.
Είναι προφανής η προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από τη διαδικασία καθώς επί της ουσίας είναι ελάχιστα αυτά τα οποία μπορεί να πει.
Αντί η ΝΔ να επιμένει να θέτει διαδικαστικά θέματα καλύτερα να πει τί πρέπει να πράξει το πολιτικό σύστημα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης - εφόσον και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι πρόκειται για σκάνδαλο.
Η βούληση της κυβέρνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης είναι δεδομένη στη βάση όσων προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.
Η προανακριτική επιτροπή θα κάνει τη δουλειά της μετά τη σύστασή της, θα βγάλει το πόρισμά της και από εκεί και πέρα το λόγο θα έχουν τα αρμόδια δικαστικά όργανα» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Τζανακόπουλος.
«Είναι προσχηματική η συμφωνία της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής καθώς δε θα συμμετέχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία με το επιχείρημα του ότι δεν πρέπει να έχουμε εξατομικευμένη ψηφοφορία παρόλο που πάντοτε αυτή ακριβώς η διαδικασία ακολουθούνταν.
Δική μας επιδίωξη είναι να συζητηθεί το θέμα επί της ουσίας όσο αυτό είναι δυνατόν και να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για να πράξει τα δέοντα.
Η διαδικασία και οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα.
Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για να εγγυηθούμε την ορθότητα της διαδικασίας και τη διαλεύκανση της υπόθεσης» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης