Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Η ελληνική Βουλή ερευνά το σκάνδαλο της Novartis

tags :
Associated Press: Η ελληνική Βουλή ερευνά το σκάνδαλο της Novartis
Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή και τουλάχιστον τέσσερις έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων
Οι Έλληνες βουλευτές συζητούν σήμερα εάν θα ξεκινήσουν έρευνα εις βάρος 10 ανώτερων πολιτικών - μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο σημερινός διοικητής της κεντρικής τράπεζας και ένας Ευρωπαίος Επίτροπος - με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε σκάνδαλο φαρμακευτικής δωροδοκίας.
Η σημερινή συζήτηση θα καταλήξει σε ψηφοφορία αργά τη νύχτα για το κατά πόσον θα διερευνηθούν οι 10 εμπλεκόμενοι, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, θα πρέπει πρώτα να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί εναντίον των εμπλεκόμενων πριν από την άρση της ασυλίας και την δίωξή τους από τις δικαστικές αρχές.
Οι ισχυρισμοί προέρχονται από μαρτυρίες προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν εμπλέξει τους αξιωματούχους σε δωροδοκίες που φέρεται ότι κατέβαλαν στελέχη της Novartis για την ενίσχυση των πωλήσεων και των τιμών των φαρμάκων στην Ελλάδα.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή και τουλάχιστον τέσσερις έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγει το Associated Press.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης