Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου στην Αίγυπτο

Αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου στην Αίγυπτο
Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών Αιγύπτου και Κύπρου.
Η ενίσχυση των σχέσεων Αιγύπτου - Κύπρου, σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, μέσα από κοινά προγράμματα, είναι ο σκοπός της επίσκεψης της υψηλόβαθμης τριμελούς αντιπροσωπείας του Πολεμικού Ναυτικού της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, από 24 έως 27 Φεβρουαρίου, και θα γίνει δεκτή από τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές.
Τονίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξάνονται όλο και περισσότερο οι ανταλλαγές επισκέψεων των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, σε Κάιρο και Λευκωσία αντίστοιχα, στο πλαίσιο της εφαρμογής αποφάσεων που έχουν ήδη αποφασισθεί και επικυρωθεί από τις δύο χώρες.
Μία από τις σημαντικότερες θεωρείται το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών για την έρευνα και διάσωση που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με πηγές, οι ανταλλαγές επισκέψεων των στρατιωτικών αντιπροσωπειών αναμένεται να συνεχιστούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών και λαών, της Αιγύπτου και της Κύπρου.
«Η Αίγυπτος και η Κύπρος αποτελούν δύο σύμμαχες χώρες που μοιράζονται κοινούς στόχους και οράματα και τρέφουν τις ίδιες ανησυχίες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης