Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας κατά Στουρνάρα: Δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο – Δεν θα του γίνει το χατίρι

tags :
Ρήγας κατά Στουρνάρα: Δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο – Δεν θα του γίνει το χατίρι
Ο κ.Στουρνάρας να κρατήσει τον θεσμικό του ρόλο που είναι η εποπτεία των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος είπε ο κ.Ρήγας
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για τις δηλώσεις του περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά τον Αύγουστο του 2018 και για «υβριδικό μνημόνιο» εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ο οποίος κατηγόρησε το διοικητή της ΤτΕ ότι δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια.
«Ο κ. Στουρνάρας καλά θα κάνει να κρατήσει τον θεσμικό του ρόλο, ο οποίος είναι ως επόπτης των τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να μιλάει γι' αυτό και να περιφρουρήσει τη λειτουργία αυτού του συστήματος.
Συνέβησαν πάρα πολλά τα προηγούμενα χρόνια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, με δάνεια, με διόγκωση των ελλειμμάτων των τραπεζών, που αυτό οδήγησε και σε αυτό που περνάμε [...].
Δεν έχει το δικαίωμα - και το λέω ευθέως - να μιλάει για το αν και πώς θα βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Δεν θέλει ο κ. Στουρνάρας και κάποιοι να βγει η χώρα από το μνημόνιο.
Δεν θα τους γίνει το χατίρι» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας.
Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis ο κ.Ρήγας υποστήριξε ότι όλοι όσοι επιθυμούν τη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών -όπου υπάρχουν- θα πρέπει να συμβάλλουν στην προκαταρκτική επιτροπή.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας και μεθοδεύσεων από την πλευράς της κυβέρνησης στην υπόθεση, με παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «δεν μπορεί τη Δικαιοσύνη να την βλέπουμε a la carte».
«Η σκευωρία της κυβέρνησης από πού και πώς προκύπτει;.
Δηλαδή η Δικαιοσύνη κάνει εδώ και έναν χρόνο τη δουλειά της, έφερε μία δικογραφία, η οποία άγγιξε πολιτικά πρόσωπα και δεν μπορεί να συνεχιστεί -συνεχίζεται η διερεύνηση για τα υπόλοιπα θέματα, δηλαδή το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος- και όταν έφτασε εκεί την έστειλε στη Βουλή [...]
Προηγούμενα μας κατηγορούσαν ότι κάνουμε κριτική στη Δικαιοσύνη - κριτική ήταν και το θεωρούσαν παρέμβαση - όταν για αποφάσεις που έβγαιναν, και μάλιστα πολλές φορές εναντίον των ελληνικών συμφερόντων και της ελληνικής κοινωνίας, μας κατηγορούσαν, που κάναμε μία κριτική» υποστήριξε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης