Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τις συριακές δυνάμεις που εισέρχονται στην Αφρίν

Τουρκία: Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τις συριακές δυνάμεις που εισέρχονται στην Αφρίν
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Erdogan, οι συριακές δυνάμεις που εισέρχονται στην Αφρίν θα θεωρούνται «νόμιμοι στόχοι»
Σεφέστατη προειδοποίηση απέναντι στις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις έστειλε σήμερα (21/2) η Τουρκία, μέσω δηλώσεων του εκπροσώπου του Erdogan, τονίζοντας ότι εάν εισέλθουν στην Αφρίν θα αντιμετωπίσουν «σοβαρές συνέπειες», καθώς και ότι θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι».
Ειδικότερα, ο εκπρόσπωπος του τούρκου προέδρου δήλωσε ότι χθες Τρίτη (20/2) ένα κονβόι 40-50 οχημάτων που ανήκουν στις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησε να εισέλθει στην Αφρίν της Συρίας, ωστόσο υποχώρησε μετά από τα πυρά που εξαπέλυσαν οι τουρκικές δυνάμεις.
«Κάθε βήμα του καθεστώτος, ή οποιαδήποτε στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, θα έχουν σίγουρα σοβαρές συνέπειες, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ibrahim Kalin.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «κάθε βήμα που στοχεύει στη στήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG θα σημαίνει άμεση επαφή με τρομοκτατικές οργανώσεις και ως εκ τούτου θα αποτελεί νόμιμο στόχο για εμάς», ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία δε βρίσκεται σε άμεσες συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση, αλλά ότι τα μηνύματά της μεταφέρονται έμμεσα.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τουρκικές επιθέσεις στην Αφρίν συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να επιχειρούν επίσης να εισέλθουν στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης