Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πικραμμένος για Novartis: Ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες τα όσα λέγονται εις βάρος μου

Πικραμμένος για Novartis: Ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες τα όσα λέγονται εις βάρος μου
Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, απέρριψε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας του από τη Novartis
Ψεύδη και συκοφαντίες χαρακτήρισε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, τα περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Novartis, εμφανώς συγκινημένος.
«Με κατηγορούν ότι έλαβα χρηματικό δώρο για να επιταχύνω την καταβολή οφειλών στη Novartis» τόνισε από το βήμα της Βουλής επισημαίνοντας ότι η κατηγορία εις βάρος του είναι μόλις οκτώ γραμμές.
«Βρίσκομαι ενώπιον σας για να απαντήσω σε μια κατηγορία ότι δήθεν έλαβα χρήματα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα μιας εταιρείας» είπε και πρόσθεσε «οι κατηγορίες είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες.
Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης».
«Οι εις βάρος μου ισχυρισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε και τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis ούτε και η υπηρεσιακή κυβέρνηση».
Επίσης επεσήμανε ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οποιαδήποτε διοικητική πράξη για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων» ενώ πρόσθεσε ότι «δώσαμε χρήματα μόνο στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε «διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί να ισχυριστεί ακόμα και ο πιο κακόπιστος ότι διεκόλυνα την αποπληρωμή χρεών προς τη Novartis.
Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω».
Πάντως, ο κ. Πικραμένος τόνισε ότι θα περίμενε μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπο του, καθώς «κρατήσαμε τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές» και ευχήθηκε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθεί άσπιλος στην κοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης