Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η κυβέρνηση ζήτησε από την ΕΕ παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Βρετανία: Η κυβέρνηση ζήτησε από την ΕΕ παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση κατέθεσε έγγραφο μέσω του οποίου ζητά η ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου να παραμείνει «ανοιχτή»
Το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου για το Brexit ζήτησε, μέσω εγγράφου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Μεγάλη Βρετανία, επιθυμώντας ουσιαστικά η ημερομηνία λήξης της σχετικής περιόδου να παραμείνει ανοιχτή.
Ειδικότερα, μέσω του σχετικού εγγράφου, η Μεγάλη Βρετανία ζητάει η μεταβατικής περίοδος να μην έχει προκαθορισμένη διάρκεια, εκφράζοντας την επιθυμία της η περίοδος να λήξει μόνο όταν τεθούν σε εφαρμογή τα «νέα συστήματα» τα οποία θα στηρίξουν τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις της με την ΕΕ.
Αν και το Λονδίνο επιμένι ότι η «περίοδος εφαρμογής» θα διαρκέσει πιθανότατα περίπου δύο χρόνια, οι βρετανού αξιωματούχοι κατέστησαν σαφές ότι επιθυμούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει να ανοιχτή τη δυνατότητα επέκτασης της μετάβασης «επ' αορίστον».
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν ότι τα παραπάνω αποτελούν «αδύνατα αιτήματα», τονίζοντας ότι δεν γίνεται να δοθεί στη Βρετανία ένα δικαίωμα το οποίο δεν έχουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Παράλληλα, το κείμενο της Μεγάλης Βρετανίας ζητά να συμπεριληφθεί μία ρήτρα «καλής πίστης» στη μεταβατική συμφωνία, καθώς και τα δικαιώματα που θα αφορούν την αλιευτική πολιτική της χώρας κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης