Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Το SPD στηρίζει υποψηφιότητα Weidmann για τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ

Die Zeit: Το SPD στηρίζει υποψηφιότητα Weidmann για τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ
Την υποστήριξη του SPD στην υποψηφιότητα του Jens Weidmann, για τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ εξασφάλισε η Angela Merkel, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Die Zeit»
Την υποστήριξη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην υποψηφιότητα του προέδρου της Bundesbank, Jens Weidmann, για τη θέση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), εξασφάλισε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel κατά τις διαπραγματεύσεις για τον «Μεγάλο Συνασπισμό», όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit», επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν δημιουργηθεί συνασπισμός και η Γερμανία αποκτήσει πράγματι πρόσβαση στην ΕΚΤ, οι Σοσιαλδημοκράτες θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Jens Weidmann.
Έτσι, ο Weidmann έχει μάλλον τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την κορυφαία θέση της ΕΚΤ, όταν ολοκληρωθεί η θητεία του Mario Draghi, το φθινόπωρο.
Αν και η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της νομισματικής ένωσης, μέχρι στιγμής κανένας Γερμανός δεν έχει ηγηθεί της ΕΚΤ.
Μετά τον διορισμό του Ισπανού Luis de Guindos στη θέση του αντιπροέδρου της κεντρικής τράπεζας την περασμένη Δευτέρα (19/2), οι πιθανότητες αυξάνονται περαιτέρω.
Ενώ το CDU στηρίζει τον Weidmann, το SPD δεν είχε τοποθετηθεί.
Ο Weidmann θεωρείται αντίπαλος των εκτεταμένων οικονομικών δεσμεύσεων για τις χώρες της νότιας Ευρώπης, ενώ πρόσφατα ζήτησε επανειλημμένα υψηλότερους μισθούς στη Γερμανία.
Την ίδια ώρα, η σχέση του με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz (SPD) θεωρείται καλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης