Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΟΥΕΦΑ επεκτείνουν και εδραιώνουν τη συνεργασία τους

tags :
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΟΥΕΦΑ επεκτείνουν και εδραιώνουν τη συνεργασία τους
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UEFA υπέγραψαν νέα συμφωνία
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) υπέγραψαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, νέα συμφωνία που καλύπτει την περίοδο έως το τέλος του 2020 για την εδραίωση και ενίσχυση της συνεργασίας τους.
Παρουσία του πρώτου αντιπροέδρου Frans Timmermans, ο Επίτροπος αρμόδιος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό Tibor Navracsics και ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Čeferin υπέγραψαν νέα συμφωνία δεσμεύοντας αμφότερα τα μέρη, να συνεργαστούν για κοινές προτεραιότητες όπως η ακεραιότητα του αθλητισμού, η χρηστή διακυβέρνηση, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, η μη διάκριση, η αλληλεγγύη και η ισότητα των φύλων.
Η συνεργασία λαμβάνει κυρίως τη μορφή κοινών εκστρατειών και ανταλλαγών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων - για παράδειγμα για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διακρίσεων και για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των λιγότερο προνομιούχων ομάδων μέσω του αθλητισμού.
Ειδικοί τομείς συνεργασίας καλύπτουν τις περισσότερες από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως η βία, ο καθορισμός αγώνων, η δίκαιη φορολογία, το ντόπινγκ και ο ρατσισμός.
Αυτή η δεύτερη συμφωνία βασίζεται στην προηγούμενη συμφωνία που ξεκίνησε από το 2014 έως το 2017.
Ο πρώτος Αντιπρόεδρος Frans Timmermans δήλωσε:
"Είμαι ευτυχής που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΟΥΕΦΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να προωθήσουν τις κοινές μας αξίες μέσω αυτού του αθλητισμού που σημαίνει τόσο πολλούς Ευρωπαίους. για παιδιά και ενήλικες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η μεγάλη αυτή δύναμη μπορεί να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων και για την προώθηση της αλληλεγγύης, της βιωσιμότητας και της ισότητας στον αγωνιστικό χώρο και στην καθημερινότητά μας, με διασυνοριακές απειλές για την ασφάλεια και την ακεραιότητά της, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαζί, είμαστε μια εξαιρετική ομάδα".
Ο Tibor Navracsics, αρμόδιος Επίτροπος για την Παιδεία, τη Νεολαία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, δήλωσε:
"Το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι, ένα πάθος ή ψυχαγωγία, έχοντας αξίες αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού.
Το ποδόσφαιρο κατέχει κεντρική θέση στη ζωή πολλών Ευρωπαίων και η νέα συμφωνία συνεργασίας με την ΟΥΕΦΑ θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε θέματα όπως η χρηστή διακυβέρνηση, η βιωσιμότητα και η ισότητα των φύλων προς όφελος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά επίσης τις κοινωνίες μας στο σύνολό τους".
Η συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα τονίζει επίσης τη σημασία της συνεργασίας για το UEFA EURO 2020, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου το 2020, τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα διεξαχθούν σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 12 διαφορετικών πόλεων.
Θα είναι μια ευκαιρία να απεικονίσει μια θετική εικόνα της Ευρώπης και των κοινών αξιών της, ενώ παράλληλα θα γιορτάζει την πολιτιστική πολυμορφία της.
Η Επιτροπή και η ΟΥΕΦΑ συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να καταστεί το EURO 2020 ένα κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο γεγονός που να αφήνει μια θετική κληρονομιά, αντιμετωπίζοντας παράλληλα προκλήσεις όπως η διασφάλιση ομαλών διασυνοριακών ταξιδιών, η ασφάλεια και η ασφάλεια.

Ιστορικό
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UEFA υπέγραψαν την πρώτη συμφωνία συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2014, με στόχο την ενίσχυση της θετικής εικόνας του αθλητισμού, ιδίως του ποδοσφαίρου και την πλήρη αξιοποίηση του δυναμικού του σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
Η UEFA συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Yποστηρίζει επίσης τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καλή διακυβέρνηση στον αθλητισμό και πρόσφατα εισήγαγε μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης