Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan: Η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα ποσοστά σταδιακά το 2018

Kaplan: Η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα ποσοστά σταδιακά το 2018
Η Fed θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2018, δήλωσε ο Robert Kaplan
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2018, ανταποκρινόμενη στην ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη που τροφοδοτείται από τις πρόσφατες φορολογικές περικοπές, αλλά και από μια ισχυρότερη παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα (21/2/2018) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Πιστεύω ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει σταδιακά και υπομονετικά το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων το 2018», αναφέρει σε δοκίμιό του ο Kaplan, αναθεωρώντας, παράλληλα, τις απόψεις του για τις οικονομικές και πολιτικές προοπτικές.
«Η ιστορία υποδηλώνει ότι εάν η Fed περιμένει υπερβολικά πολύ για να απομακρύνει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας σε αυτό το στάδιο του οικονομικού κύκλου, υπερβολές και ανισορροπίες αρχίζουν να χτίζονται και η Fed τελικά θα πρέπει να παίξει κυνηγητό», προσθέτει.
Ο Kaplan δεν διευκρίνισε τον προτιμώμενο αριθμό αυξήσεων των επιτοκίων για το τρέχον έτος.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας εκτίμησε ακόμη ότι η πρόσφατη αναθεώρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη διακυβέρνηση Trump θα βοηθήσει στην αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ στο 2,5% - 2,75% φέτος, πιέζοντας το ποσοστό ανεργίας των ΗΠΑ, τώρα στο 4,1%, στο 3,6% μέχρι το τέλος του 2018.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί φέτος, σημειώνοντας πρόοδο προς τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης