Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Credit positive η ανακεφαλαιοποίηση των τριών ρωσικών τραπεζών - Παραμένουν οι προκλήσεις

tags :
Moody’s: Credit positive η ανακεφαλαιοποίηση των τριών ρωσικών τραπεζών - Παραμένουν οι προκλήσεις
Moody’s: Credit positive η ανακεφαλαιοποίηση των τριών ρωσικών τραπεζών - Παραμένουν οι προκλήσεις
Η ανακεφαλαιοποίηση τριών ρωσικών τραπεζών από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) είναι θετική, ωστόσο οι τρεις τράπεζες  εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης  Moody's στην έκθεσή της "Banks Russia - Recapitalization of three banks is credit positive but deeper challenges remain".
Όπως αναφέρει η Moody's κατά τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας διέσωσε τις Bank Otkritie Financial Corporation, B&N Bank και Promsvyazbank.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εκτιμά ότι το συνολικό κόστος ανακεφαλαιοποίησης θα υπερβεί το 1 τρισ. ρούβλια (17,66 δις. δολάρια), ποσό που ισοδυναμεί με πάνω από το 20% των συνδυασμένων στοιχείων ενεργητικού των τριών τραπεζών πριν από τη διάσωση τους.
Από αυτό το ποσό η Bank Otkritie Financial Corporation, η μεγαλύτερη από τις τρεις τράπεζες, έχει ήδη λάβει 456 δισ. ρούβλια (8,05 δις. δολάρια).
Η Promsvyazbank και η B&N Bank θα ανακεφαλαιοποιηθούν έως τα τέλη του α' τριμήνου του 2018.
Η στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα επιτρέψει στις τράπεζες να καλύψουν τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις και έχουν επαρκή κεφάλαια για να απορροφήσουν τις αναμενόμενες ζημίες.
Η B&N Bank και η Promsvyazbank έχασαν σημαντικό μέρος των κεφαλαίων των πελατών τους όταν τέθηκαν υπό προσωρινή εποπτεία από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.
Κατά συνέπεια, η εξάρτησή τους από τη χρηματοδότηση από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αυξήθηκε στο 30% περίπου του συνόλου των υποχρεώσεών τους έως την 1η Ιανουαρίου 2018.
Είναι επίσης κρίσιμο για την Bank Otkritie Financial Corporation και τη B&N Bank να αποκαταστήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις δύο τράπεζες τους επόμενους 12 μήνες και στη συνέχεια να πωλήσει το νέο τραπεζικό όμιλο που θα έχει δημιουργηθεί.
Η Promsvyazbank επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για να γίνει ο κύριος χρηματοπιστωτικός οργανισμός στον τομέα της άμυνας.
Ωστόσο, αυτό δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο, καθώς η τράπεζα θα μπορούσε να γίνει στόχος των αμερικανικών κυρώσεων λόγω του νέου ρόλου της ως τράπεζας ειδικού σκοπού για τις αμυντικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης