Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας (ΣΕΒ): Καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα η άρση των αντικινήτρων

Φέσσας (ΣΕΒ): Καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα η άρση των αντικινήτρων
Η τεχνολογική επανάσταση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ
Η τεχνολογική επανάσταση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα (21/2/2018) ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τονίζοντας ότι η άρση των αντικινήτρων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα.
Όπως ανέφερε ο κ. Φέσσας κατά τη διάρκεια των εργασιών του Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνει ο ΣΕΒ, με τίτλο: «Οδηγός Ανάπτυξης των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων», η πολιτεία θα πρέπει να ενθαρρύνει τη συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την επιχειρηματικότητα, να βοηθήσει ώστε τα επιχειρηματικά κέντρα να μην μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό και να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες επιστήμονες για να δημιουργηθούν οι επιχειρήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.
«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντική εξαγωγική δύναμη, καθώς πλέον, πολλές παραγωγικές διαδικασίες γυρίζουν πάλι στη Δύση διότι δεν έχει σημασία να παράγεις στην Ανατολή», τόνισε.
«Η άρση των αντικινήτρων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από τη συνεργασία με την επιχειρηματικότητα», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.
«Δυστυχώς η αλλαγή νοοτροπίας δεν έγινε με τον καλό τρόπο - θα γίνει με τον δύσκολο τρόπο, με συγχωνεύσεις και εξαγορές... δανειστήκαμε πολλά λεφτά για να δώσουμε στην κόσμο, και όσα λεφτά παράγονται τώρα, πρέπει να φέρουν επενδύσεις ώστε να απευθυνθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα στην παγκόσμια αγορά.
Να φύγει από την αγκαλιά μιας προστατευμένης αγοράς και να βγει στο διεθνή ανταγωνισμό», υπογράμμισε ο κ. Φέσσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης