Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν πουλά εν τέλει το μερίδιο που κατέχει στη Baker Hughes η General Electric

tags :
Δεν πουλά εν τέλει το μερίδιο που κατέχει στη Baker Hughes η General Electric
Η General Electric άλλαξε γνώμη σχετικά με την πώληση του μεριδίου που κατέχει στη Baker Hughes
Η General Electric δεν θα προχωρήσει εν τέλει σε πώληση του πλειοψηφικού μεριδίου (66%) που κατέχει στη Baker Hughes μέχρι το 2019, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα (21 Φεβρουαρίου 2018) ο οικονομικός διευθυντής του αμερικανικού κολοσσού, Jamie Miller, μιλώντας σε εκδήλωση της βρετανικής τράπεζας Barclays.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Baker Hughes στη Νέα Υόρκη ενισχύεται κατά 4,5%, με την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 30 δισ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται ότι η General Electric παρουσίασε ζημίες και έσοδα κατώτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η, καθώς επλήγη από μια -εφάπαξ- χρέωση 11 δισ. δολ. λόγω ασφαλιστικών ζημιών και φορολογίας.
Ειδικότερα, ο ενεργειακός γίγαντας ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 10,01 δισ. δολ. ή 1,15 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 3,48 δισ. δολ. ή 39 σεντς ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2016.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 27 σεντσ, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, τα συνολικά έσοδά της υποχώρησαν κατά 5%, σε 31,40 δισ. δολ., κάτω των προσδοκιών των αναλυτών για 34,06 δισ. δολ..
Τα έσοδα στο τμήμα ενέργειας μειώθηκαν κατά 15%, σε 9,42 δισ. δολ., έναντι των εκτιμήσεων για 9,41 δισ. δολ..

Διαβάστε: Υπό τον κίνδυνο να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός του δείκτη Dow Jones η General Electric

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης