Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ένα τρίτο της χρηματιστηριακής της αξίας έχει απωλέσει η H&M από τον Νοέμβριο 2017

tags :
Το ένα τρίτο της χρηματιστηριακής της αξίας έχει απωλέσει η H&M από τον Νοέμβριο 2017
Η H&M δεν είναι πλέον η «βασίλισσα» στις χρηματιστηριακές αγορές της Σουηδίας 
Το 33% της χρηματιστηριακής της αξίας έχει απωλέσει από τον Νοέμβριο του 2017 η Hennes & Mauritz, γνωστή ως H&M, με αποτέλεσμα να εκθρονιστεί από την πρώτη θέση των μεγαλύτερων εταιρειών του δείκτη OMXS3 της Στοκχόλμης και να κατρακυλήσει, πλέον, στην έβδομη.
Για πάνω από μια δεκαετία, η Hennes & Mauritz ήταν η κυρίαρχη δύναμη στη σουηδική χρηματιστηριακή αγορά, ξεπερνώντας κολοσσιαίες εταιρείες όπως η Volvo και η Ericsson. Ενδεικτικά, τον Απρίλιο του 2016, η μετοχή της αποτελούσε το 12,5% της συνολικής αξίας του δείκτη OMXS3!
Ωστόσο, μετά από μια τραγική χρονιά για τον γίγαντα της μόδας, με «ελεύθερη πτώση» σε κέρδη και έσοδα, το παραπάνω ποσοστό μειώθηκε στο 5,3%, καθώς η μετοχή της H&M διαπραγματεύεται πλέον στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία το 2008, σε περίπου 140 κορόνες.
Η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 234,1 δισεκ. δολάρια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Karl-Johan Persson, πρόσφατα αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στο μείγμα προϊόντων της εταιρείας και ανακοίνωσε «στροφή» στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Να σημειωθεί ότι, πλέον, η μεγαλύτερη εταιρεία των σουηδικών χρηματιστηριακών αγορών είναι η Atlas Copco, με κεφαλαιοποίηση 420,7 δισεκ. δολάρια!
Ακολουθούν οι Nordea, Volvo, Swedbank, Handelsbanken, SEB, H&M, Assa Abloy, Sandvik και Investor AB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης