Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ζαφείρης (ΓΓ Βιομηχανίας): Περί τα 11 χιλ. ελαιοτριβεία λειτουργούν σε καθεστώς παραβατικότητας

tags :
Ζαφείρης (ΓΓ Βιομηχανίας): Περί τα 11 χιλ. ελαιοτριβεία λειτουργούν σε καθεστώς παραβατικότητας
Ζαφείρης (ΓΓ Βιομηχανίας): Τα ελαιοτριβεία λειτουργούν σε καθεστώς παραβατικότητας
Με προσωρινή άδεια λειτουργούν περισσότερα από 11.000 ελαιοτριβεία στη χώρα αποκάλυψε ο κ. Ευστράτιος Ζαφείρης γενικός γραμματέας  Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας ανέφερε ότι μόλις τα 2.500 με 3.000 ελαιοτριβεία πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας σε σύνολο  14.500.
Ο κ. Ε.Ζαφείρης προέβλεψε ότι και λόγω των συνθηκών ο αριθμός των ελαιοτριβείων δεν θα ξεπερνά τα 3.000 σε όλη τη χώρα.
Ανέφερε ότι η διοίκηση δηλαδή το κράτος δεν είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και λειτουργεί ως «σιλό» αφού δεν επιτρέπει τις συνεργασίες και το μπόλιασμα με νέες ιδέες.
Στο πάνελ συζήτησης με θέμα οι προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας συμμετείχε και ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου  Πειραιά και μέλος Συμβουλευτικού Σώματος της Ν.Δ κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, ο οποίος είπε ότι είναι η στιγμή να χρηματοδοτήσουμε τις ιδέες και όχι τις δομές καθώς βρισκόμαστε στη 4η βιομηχανική επανάσταση η οποία ευνοεί την καινοτομία και τις ιδέες.
Τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε έμβαση στην εκπαίδευση.
Ακόμη αναφέρθηκε και στις δυσκολίες  που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας του φορολογικού συστήματος και των ασφαλιστικών  εισφορών που δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα.  

Ν.Θ.  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης