Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita): Τα λεφτά είναι πάντα περισσότερα από τις ιδέες

tags :
Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita): Τα λεφτά είναι πάντα περισσότερα από τις ιδέες
Θεοδωρόπουλος (Chipita): Τα λεφτά είναι περισσότερα από τις ιδέες
«Τα λεφτά είναι περισσότερα από τις ιδέες», αυτό είπε χθες (21/2) ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita και Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ με τίτλο «Ο Οδηγός Ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
«Ο ιδρυτής  της Chipita μίλησε για τη δική του ιδέα και πως κατάφερε να βρει χρηματοδότες και να φθάσει στο σήμερα.
Τόνισε ότι όλοι μαζί μπορούμε να σκοράρουμε ψηλά καθώς όλα στην οικονομία είναι κυκλικά.
Για τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν όταν ήταν 28 ετών και η βασική του επιδίωξη ήταν να βγάλει το μεροκάματο χωρίς να ξεχνά τα όνειρα του αλλά, όπως είπε πότε δεν φαντάζονταν τη συνέχεια.
Αποκάλυψε ότι η αρχική ιδέα δεν ήταν δική του και όλα στήθηκαν χάρη σε μία κρουασαντερί στη Πατησίων.
Το δοκίμασε του άρεσε και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του κρουασάν.
Η έλλειψη κεφαλαίων όμως τον έβαλαν πιο σοβαρά στην αναζήτηση χρηματοδότησης διαμορφώνοντας ένα business plan,το οποίο στη συνέχεια το παρουσίασε σε 21 υποψήφιους επενδυτές.
Κατά τις παρουσιάσεις αρκετοί «επενδυτές» του άσκησαν σκληρή κριτική και κάποιοι χαρακτήρισαν την ιδέα ως βλακεία για την παραγωγή ενός κρουασάν μακράς διάρκειας.
Πάντως υπήρξε ανταπόκριση και Ιταλοί επιχειρηματίες έβαλαν στο επιχειρηματικό σχέδιο το 50% των χρημάτων με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο κ Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι αν έχεις ένα καλό προϊόν ένα εξίσου καλό πλάνο  μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση καθώς τα λεφτά είναι περισσότερα από τις ιδέες και μπορεί τα κεφάλαια να έρθουν όταν υπάρχει μία καλή ιδέα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita αναφέρθηκε στην καινοτομία, λέγοντας ότι είναι θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας, και επισήμανε ότι μια χώρα δεν μπορεί να ζήσει από τις startups καθώς είναι αναγκαίο να παράγουμε υπηρεσίες και προϊόντα.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα των συνεργασιών λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθούν σε αυτή την κατεύθυνση ενώ διευκρίνισε ότι μπορεί να αναπτυχθεί μία εταιρεία χωρίς συνεργασίες αλλά το στόχο τον φθάνεις μέσα από τις συνεργασίες.
Ο κ Σπύρος Θεοδωρόπουλος εστίασε στην παράδοση της σκυτάλης στην επόμενη γενιά και αρκετοί ήταν αυτοί που απέτυχαν σε αυτή τη διαδικασία.
Και σε προσωπικό τόνο είπε εμείς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να φέρουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη, δουλειά και προκοπή για όλους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης