Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης στις πρόωρες «νόθες» προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης στις πρόωρες «νόθες» προεδρικές εκλογές
Δεν θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας
Την απόφαση να μην συμμετάσχει στις «νόθες και παράνομες» προεδρικές εκλογές στις 22 Απριλίου 2017, ανακοίνωσε ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εξαιτίας των αθέμιτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro.
Η αναμενόμενη ανακοίνωση του συνασπισμού «Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας», στον οποίο συμμετέχουν τα τρία μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανοίγει τον δρόμο για την επανεκλογή του Maduro.
Οι δύο ισχυρότεροι αντίπαλοι του προέδρου της χώρας, ο Henrique Capriles και ο Leopoldo Lopez έχουν αποκλειστεί από τις πρόωρες προεδρικές εκλογές, ενώ έχει απαγορευτεί στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Mesa de Unidad Democratica» (MUD) και σε κάποια από τα κύρια κόμματα που τον απαρτίζουν να συμμετάσχουν με τα ονόματά τους.
«Η πρόωρη εκδήλωση που ανακοινώθηκε για τις 22 Απριλίου, στην οποία απουσιάζουν οι κατάλληλες συνθήκες, είναι μια επίδειξη της κυβέρνησης να δώσει μια εντύπωση της νομιμότητας, την οποία δεν έχει, εν μέσω της αγωνίας και των δεινών των Βενεζουελάνων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του συνασπισμού, αναφερόμενη στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
«Εξ ονόματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βενεζουελάνων, προκαλούμε την κυβέρνηση του Maduro να αναμετρηθεί με τους πολίτες σε πραγματικές εκλογές» αργότερα το 2018, προσθέτει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης