Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2013 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ στο 2,94%

tags :
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο 2013 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ στο 2,94%
Πλησιάζει το 3% η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ΗΠΑ
Άνω του 2,94% διαπραγματεύεται πλέον -περί τις 22:40- η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των Ηνωμένων Πολιτειών, η υψηλότερη επίδοση που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2013, στον απόηχο της δημοσίευσης των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed).
To 2ετές και το 30ετές, διαπραγματεύονται στο 2,27% (+0,5%) και 3,23% (+2,3%), αντίστοιχα.
Πλέον, το σημαντικότερο χρεόγραφο του κόσμου «βαδίζει» ολοταχώς για να «σπάσει» το ψυχολογικό όριο του 3%, τη στιγμή που ορισμένοι οικονομολόγοι και αναλυτές έχουν συνδέσει το παραπάνω με μία κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η άκρως ικανοποιητική απόδοση θα στρέψει το επενδυτικό κοινό στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.



Την ίδια στιγμή, ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου (ενιαία τιμή έναντι των κυριότερων έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων), στον απόηχο των πρακτικών, ενισχύεται, βρισκόμενος κοντά στο να «κατακτήσει» εκ νέου τις 90 μονάδες.



Τα πρακτικά ανέφεραν πως η ισχυρότερη του αναμενομένου οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θέτει τις βάσεις για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη ορισμένων για «επιθετικότερη» σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Όπως σημειώνεται, τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ενίσχυση του πληθωρισμού -σε ετήσια σύγκριση- κοντά στον στόχο του 2% εντός του 2018, με σταθεροποίηση γύρω από αυτό το επίπεδο μεσοπρόθεσμα.
Οι κίνδυνοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας κρίνονται περιορισμένοι, επισημαίνεται, ενώ, σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας, οι επιδόσεις παραμένουν ισχυρές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης