Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αρχών το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitFunder – Κατηγορίες για απάτη

tags :
ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αρχών το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitFunder – Κατηγορίες για απάτη
Επίσημες κατηγορίες για απάτη στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων BitFunder
Επίσημες κατηγορίες για απάτη και μη εξουσιοδοτημένη λειτουργεία απήγγειλε σήμερα (21 Φεβρουαρίου 2018) εναντίον του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων «BitFunder» και του ιδρυτή του η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission), αυστηροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερα τη στάση της στον κλάδο.
Επισημαίνεται ότι το BitFunder δέχθηκε πρόσφατα κυβερνο-επίθεση που οδήγησε στην κλοπή 6.000 Βitcoins.
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς το επενδυτικό κοινό για τον κίνδυνο που εμπεριέχουν τα ψηφιακά νομίσματα και οι αρχικές προσφορές «μαρκών» (Initial Coin Offering, ICO), υπογραμμίζοντας ότι προωθούν τις παράνομες δραστηριότητες.
Οι ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. ενδέχεται να ζητήσουν από το Κογκρέσο να εγκρίνει νομοσχέδιο για την εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων, λόγω των κινδύνων που θέτει η αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, όπως δήλωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2018 ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC).
Τα σχόλια του Jay Clayton, ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, είναι η ισχυρότερη ένδειξη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν νέους νόμους, για να εξετάσουν λεπτομερώς το εμπόριο και την επένδυση στα ψηφιακά νομίσματα.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, ανέφερε πως η βασική ανησυχία της Ουάσινγκτον για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων είναι να διασφαλίσει ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, καλώντας τις χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να διαμορφώσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για αυτά.
«Η βασικότερη εστίασή μας για τα κρυπτονομίσματα, είτε είναι ψηφιακά νομίσματα ή Βitcoin ή άλλα πράγματα, είναι ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Περί τις 22:46, ο κλάδος καταρρέει, με τη συνολική αξία να έχει συρρικνωθεί κατά 90 δισεκ. σε μόλις 30 ώρες, στα 451,9 δισεκ. δολάρια:




Διαβάστε: «Μπλόκο» από τις αμερικανικές τράπεζες στις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω κάρτας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης