Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τα φυσικά υποκαταστήματα για να ανοίξουν καινούργιους λογαριασμούς

tags :
ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τα φυσικά υποκαταστήματα για να ανοίξουν καινούργιους λογαριασμούς
Το 60% των Αμερικανών προτιμά να ανοίξει έναν νέο λογαριασμό σε υποκατάστημα τράπεζας
Οι εφαρμογές κινητής τραπεζικής συνεχίζουν να βελτιώνονται, όμως το 60% των Αμερικανών προτιμά να ανοίξει έναν νέο λογαριασμό σε υποκατάστημα τράπεζας παρά σε ένα τηλέφωνο, tablet ή υπολογιστή, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η έρευνα της Novantas έδειξε επίσης ότι οι μισοί Αμερικανοί πολίτες θεωρούν ότι οι τράπεζες στο διαδίκτυο είναι «λιγότερο νόμιμες» από ότι αυτές με υποκαταστήματα.
Η προτίμηση για επισκέψεις στα υποκαταστήματα από την ηλεκτρονική τραπεζική, πηγάζει από την ύπαρξη κάποιου να επιλύει τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, διαπίστωσαν οι ερευνητές.
"Οι άνθρωποι εξακολουθούν να στηρίζονται σε αυτή την άνεση, να νιώθουν ότι υπάρχει ένα υποκατάστημα κοντά αν και όποτε το χρειάζονται", δήλωσε ο Matthew Sharp από την Novantas, ασχέτως που πηγαίνουν σε αυτά λιγότερο συχνά.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι τράπεζες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διατηρούν υποκαταστήματα, εξακολουθούν να έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τις online τράπεζες, όταν πρόκειται για νέους πελάτες με καινούργιους λογαριασμούς.
Τα αποτελέσματα εξηγούν γιατί οι JPMorgan Chase και Bank of America έχουν δηλώσει πρόσφατα, ότι θα δημιουργήσουν καινούργια υποκαταστήματα καθώς θα εξαπλωθούν σε περισσότερες πόλεις.
Η BofA επεκτείνεται φέτος στο Πίτσμπουργκ.
Η JPMorgan προτίθεται να προσθέσει έως και 400 υποκαταστήματα σε διάστημα πέντε ετών καθώς μετακινείται σε πόλεις όπως η Βοστώνη και η Ουάσιγκτον.
Τα αποτελέσματα της Novantas βασίζονται σε απαντήσεις από 4.352 άτομα που ρωτήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον Σεπτέμβριο 2017.
Περισσότεροι πολίτες στις ΗΠΑ ενδέχεται να είναι πρόθυμοι να ανοίξουν πρωτογενείς λογαριασμούς online, εάν οι παραδοσιακές τράπεζες μπορούν να χειριστούν τα προβλήματα εξ αποστάσεως καλύτερα, δήλωσε ο Sharp.
Ωστόσο, ορισμένες τράπεζες δεν αλλάζουν ακόμη και την διεύθυνση κατοικίας σε έναν πελάτη χωρίς προσωπική επίσκεψη, δήλωσε ο Andrew Hovet, διευθυντής της Novantas.
Τράπεζες όπως η Ally Financial και η Goldman Sachs, είχαν το πλεονέκτημα να είναι σε θέση να σχεδιάσουν εύχρηστους λογαριασμούς στο διαδίκτυο από την αρχή, δήλωσε ο Hovet.
Επειδή οι Αμερικανοί, και ιδιαίτερα οι νεότεροι ενήλικες, κάνουν περισσότερες καθημερινές συναλλαγές μέσω κινητών συσκευών, η JPMorgan και η Bank of America μπορεί να δημιουργήσουν λιγότερα παραδοσιακά υποκαταστήματα σε νέες περιοχές από ότι θα χρειαζόταν στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης