Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook εντοπίζει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης εάν οι χρήστες είναι αυτοκτονικοί

tags :
Το Facebook εντοπίζει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης εάν οι χρήστες είναι αυτοκτονικοί
Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά στην πρόληψη αυτοκτονιών χρηστών του Facebook
Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Al) εντοπίζει τους χρήστες που έχουν αυτοκτονικές τάσεις το Facebook, σε μία προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα και να τους προστατέψει από το να βλάψουν τους εαυτούς τους.
Για χρόνια, η εταιρεία επέτρεπε στις αρμόδιες αρχές να ελέγχουν τις ύποπτες αναρτήσεις των χρηστών και, στη συνέχεια, να αποφασίζουν εάν θα πρέπει να προσφερθεί υποστήριξη μέσω σχετικής τηλεφωνικής γραμμής ή, σε ακραίες περιπτώσεις, να γίνει παρέμβαση.
Ωστόσο, ένα περίπου χρόνο πριν, το Facebook πρόσθεσε τεχνολογία που σηματοδοτεί αυτόματα τις αναρτήσεις που εκφράζουν σκέψεις αυτοκτονίας.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα (21 Φεβρουαρίου 2018) ο αμερικανικός κολοσσός, η αποδοτικότητα έχει ενισχυθεί κατά 20 φορές.
Πλέον, η εταιρεία αναπτύσσει το σύστημα σε περισσότερες γλώσσες και βελτιώνει την πρόληψη των αυτοκτονιών στο Instagram, αν και τα «εργαλεία» βρίσκονται σε προγενέστερο στάδιο ανάπτυξης.
«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», αναφέρει στο προσωπικό της blog η εταιρεία.
Για το Facebook, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, επιβάλλεται ένας σαφής ρόλος για τον μετριασμό ή την εξάλειψη του προβλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης