Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roth (υφ. Εξωτερικών Γερμανίας): Ελλάδα και ΠΓΔΜ να μη βάζουν κόκκινες γραμμές στο θέμα της ονομασίας

tags :
Roth (υφ. Εξωτερικών Γερμανίας): Ελλάδα και ΠΓΔΜ να μη βάζουν κόκκινες γραμμές στο θέμα της ονομασίας
Αυτή η διένεξη πρέπει να λυθεί, καθίστε μαζί για λύση προέτρεψε τον Zaev ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Να μη βάζουν κόκκινες γραμμές και να καθίσουν μαζί να βρουν λύση σε μια διένεξη την οποία δεν καταλαβαίνει κανείς κάλεσε την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Michael Roth απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα «Friedrich Ebert» στο Βερολίνο.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον Zaev να μην αφήσει να χαθεί η ευκαιρία για λύση που έχει δημιουργηθεί.
«Σας είμαι πολύ ευγνώμων για τις χειρονομίες δημιουργίας εμπιστοσύνης απέναντι σε μία χώρα για την οποία νοιάζομαι ιδιαιτέρως, την Ελλάδα.
Αυτός ο καυγάς - κάποτε τον είχα αποκαλέσει έτσι προκλητικά - τον οποίο εκτός από την Ελλάδα και την πΓΔΜ δεν καταλαβαίνει κανένας, αυτή η διένεξη πρέπει να λυθεί.
Και κάνατε πολλά, τα οποία προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν.
Και παρακαλώ - το λέω χωρίς θέλω να ακουστώ υπεροπτικός, με τις δικές μου περιορισμένες πολιτικές εμπειρίες: Μην βάζετε "κόκκινες γραμμές"! Καθίστε μαζί!» υποστήριξε ο Roth, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «τώρα το παράθυρο ευκαιρίας είναι ακόμα ανοιχτό, αλλά θα μπορούσε να κλείσει μετά από λίγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης