Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,86% και τα 64,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent

tags :
Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,86% και τα 64,86 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,02 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Πέμπτη (22/2) το πετρέλαιο, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου αντιστάθμισε την απροσδόκητη πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,86% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,07% στα 61,02 δολ. ανά βαρέλι.
Το αμερικανικό δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλά μίας εβδομάδας, γεγονός που άσκησε πιέσεις στο πετρέλαιο, καθώς η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος καθιστά τον μαύρο χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Το δολάριο εξακολουθεί να αναχαιτίζει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών παρά τα θετικά στοιχεία για τα αποθέματα», σχολιάζει ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes.
Σύμφωνα με τα χθεσινά (21/2) στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 907 χιλ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, στα 420,3 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Ωστόσο, παρά τη σημερινή πτώση, το πετρέλαιο εξακολουθεί να δέχεται στήριξη από την άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης, καθώς και λόγω της συμφωνίας ΟΠΕΚ και Ρωσίας για περικοπές στην παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης